ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині порушники природоохоронного законодавства сплатять понад 340 тис. грн

Маркіян Рой

|

Підприємство на Яворівщині заплатить понад 220 тисяч гривень штрафу за забруднення водних об’єктів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що одне із підприємств Львівщини під час здійснення господарської діяльності в одному із сіл Яворівського району, порушило вимоги природоохоронного законодавства.

Зокрема встановлені факти забруднення річок наднормативними скидами забруднюючих речовин у місцеві річки, чим заподіювало шкоду навколишньому природньому середовищу.

Окрім цього, суд задоволив ще позов керівника Червоноградської окружної прокуратури про відшкодування завданої шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу. Вирішено стягнути з постійного лісокористувача в місцевий бюджет понад 120 тис грн.

Доведено, що на території Радехівського лісництва здійснено незаконну рубку дерев породи дуб.

Зокрема, лісокористувач допустив та не проконтролював самовільну незаконну вирубку дерев без відповідних погоджень згідно чинного законодавства. Дії допущені відповідачем – визнано незаконними.

Відповідно, це і стало підставами для заявлення позовів.

Суд повністю погодився з доводами прокурорів та повністю задоволив позовні вимоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *