ОСТАННІ НОВИНИ

Львівського забудовника через суд змусили сплатити 3 млн грн інвестиційного внеску

Наталя Дуляба

|

Забудовника одного з житлових комплексів у Львові суд зобов’язав сплатити до міського бюджету 3 млн грн пайового внеску на розвиток інфраструктури. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори не уточняють, про якого саме забудовника йдеться. Відомо, що компанія, збираючись будувати житлові багатоквартирні будинки у Львові, у 2018 році уклала з департаментом економічного розвитку Львівської міської ради договір пайової участі.

Згідно з документом будівельна компанія повинна була сплатити до бюджету Львова більше 3 млн грн внеску на розвиток інфраструктури, однак вона не виконала своїх зобов’язань.

«Внаслідок цього орган місцевого самоврядування позбавлений можливості використати ці кошти на будівництво об’єктів інфраструктури та соціальної сфери, зокрема на заклади освіти, дошкільні навчальні заклади, парки і дитячі майданчики тощо», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прокурори подали в суд на забудовника, аби змусити його сплатити заборгований Львову пайовий внесок. Суд повністю підтримав ці позовні вимоги.

Нагадаємо, пайовий внесок на розвиток соціальної інфраструктури – це кошти, які сплачував до місцевого бюджету кожен забудовник, це була свого роду його інвестиція у розбудову інфраструктури населеного пункту. Розмір цього внеску для кожного девелопера був різний, оскільки суму вираховували, зважаючи на об’єми будівництва та низки інших характеристик.

Із 2021 року в Україні скасували сплату забудовниками пайового внеску на розвиток інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *