ОСТАННІ НОВИНИ

Україна здобула дві нагороди на чемпіонаті світу-2023 зі спортивної гімнастики

Андрій Котенський

|

Дві нагороди здобула збірна України на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, що завершився вчора у бельгійському Антверпені. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НОК України.

Ілля Ковтун став віцечемпіоном світу, показавши найкращий результат в багатоборстві для української чоловічої гімнастики за всю історію світових першостей.

Вперше в кар’єрі зійшов на п’єдестал пошани чемпіонату світу, ставши бронзовим призером в опорному стрибку, Назар Чепурний.

Також в нашому активі олімпійські ліцензії, які здобули чоловіки у командних змаганнях та в індивідуальній абсолютній першості серед жінок Анна Лащевська.

Як відомо, до фінальних змагань ЧС-2023 вийшли три українські атлети – Ілля Ковтун у багатоборстві та на паралельних брусах, а також Назар Чепурний та Ігор Радівілов у опорному стрибку. Олімпійський чемпіон Олег Верняєв після повернення у великий спорт зупинився за крок до фіналу на паралельних брусах.

За крок від п’єдесталу зупинився Ігор Радівілов, що в опорному стрибоку став четвертим.

Ілля Ковтун до срібла у багатоборстві додав п’яте місце у паралельних брусах.

Переможцями медального заліку вдруге поспіль стали гімнасти з США. Вони випередили представників Японії та Китаю. Україна із двома медалями фінішувала на 9-му місці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *