ОСТАННІ НОВИНИ

Перша в Україні сучасна барокамера вже рік лікує поранених воїнів

Андрій Котенський

|

Ще на початку минулого року медики військово-медичного клінічного центру Західного регіону отримали першу в Україні сучасну барокамеру виробництва США. Вона замінила застарілі зразки часів СРСР, які вже доживали свого віку, і активно застосовується у лікуванні військових. Про це Львівському порталу повідомив військовий журналіст Тарас Грень.

«Лікування за допомогою цієї барокамери значно пришвидшує загоєння важких поранень», – розповіла медична сестра відділення гіпербаричної оксигінації та реанімації Марія Терлецька. – Гіпербарична оксигінація при комплексному лікуванні різноманітних поранень дає просто вражаючі результати!»

Для того, щоб встановити «американку» військовим медикам довелося розібрати вікна і викликати спеціальний кран, адже жоден ліфт не міг підняти до відділення цей апарат. Проте така морока вартувала того рішення. Навіть недосвідченій у лікувальних таємницях людині стає очевидною різниця між радянським і сучасним зразком барокамери (на знімку радянський прилад справа).

«Ця камера не лише красива й економна», – розповів технік барокамер Орест Давидяк. – Вона більш містка. І це дозволяє нам проводити лікування важкопоранених воїнів, які мають на собі різноманітні металеві конструкції».

А ще, за словами спеціаліста, ця барокамера дозволяє лікувати і тих пацієнтів, які після бойових і психологічних травм мають страх перед закритими невеликими приміщеннями.

Контроль за процесом зміни тиску відбувається за допомогою сучасних електронних датчиків. Також в самій капсулі камери можна виставити комфортну для пацієнта температуру, чого просто не було в радянських зразках.

Майже за рік часу в цій барокамері лікувалось чимало військовослужбовців. Варто зауважити, що всі процедури для наших захисників абсолютно безкоштовні.

Фото: Тарас Грень

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *