ОСТАННІ НОВИНИ

На Золочівщині завідувач лікарні виписував військовозобов’язаним вигадані діагнози

Андрій Котенський

|

На Золочівщині судитимуть завідувача відділення районної лікарні, який виписував військовозобов’язаним фіктивні діагнози для відтермінування від служби. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними Золочівської окружної прокуратури, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно завідувача терапевтичного відділення одного із лікувальних закладів Золочівщини. Його обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації у електронних медичних картках військовозобов’язаних.

Розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року лікар підробляв та видавав фіктивні документи військовозобов’язаним. Зокрема, задокументовано 18 таких епізодів.

Чоловіки нібито перебували на стаціонарному лікуванні у комунальному закладі охорони здоров’я та отримували від обвинуваченого відповідні виписки із медичної карти.

В подальшому вищевказані документи «пацієнти» передавали у один із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, що слугувало підставою відтермінування мобілізації.

Якщо вину медика доведуть то йому загрожує від 3 до 6 років тюрми та штраф.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *