ОСТАННІ НОВИНИ

Львів прощається із 22-річним захисником Ігорем Гребенем

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 10 жовтня, Львів проведе в останню путь 22-річного Ігоря Гребеня, випускника Академії сухопутних військ, який загинув у боротьбі з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Львів’ян закликають прийти й віддати останню шану полеглому на війні захиснику, а також утриматися від розважальних та святкових заходів у цей час.

Біографічна довідка:

Ігор Гребень, позивний Шмель, (11.10.2000 – 05.10.2023) народився у селищі Колки Волинської області у родині військових. Середню та вищу освіту вже здобував у Львові у ліцеї №18 та в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Під час навчання здобув військове звання «лейтенант», користувався великою повагою серед курсантів і викладачів.

У вільний час активно займався спортом, отримав звання чемпіона України з кікбоксингу.

Після завершення військового вишу воював у зоні АТО у складі 79 окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Вторгнення Російської Федерації Ігор Гребень зустрів на передовій. Виконував бойові завдання поблизу населених пунктів Сєверодонецьк, Лиман, Зарічне, Мар’їнка та здобув звання «капітан». Двічі зазнавав контузії, однак щоразу повертався на фронт до побратимів.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, відзнакою президента «За оборону України».

В Ігоря Гребеня залишилися батьки та сестра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *