ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні арештовано всі активи Фрідмана, Авена та Косогова на понад 17 млрд грн

Андрій Котенський

|

Суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Вони входять до оточення путіна та причетні до «схем» масштабного фінансування збройної агресії рф. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

Серед заблокованих активів – фінансові та страхові компанії, підприємства мобільного зв’язку та сфери ІТ, а також заводи мінеральних вод.

Арешт цього майна не дозволить російським власникам «переписати» його на підставних осіб, щоб уникнути подальшої передачі активів в дохід України.

Нагадаємо, що на початку вересня цього року слідчі Служби безпеки повідомили Фрідману про підозру у фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

За даними джерел Економічної правди, серед арештованих активів – 100% ПрАТ «Київстар», які контролюються цими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd.. А також належні вже самому «Київстару» частки в інших компаніях, зокрема ТОВ «Хелсі Україна», у розпорядденні якої медичні дані більшості українців, які уклали декларацію з сімейним лікарем.

Оновлено. 7 жовтня компанія «Київстар» повідомила Львівському порталу, що працює у звичному режимі, надає 24 млн абонентам високоякісні послуги цифрового електронного зв’язку.

«Підсанкційна особа (Михайло Фрідман – ред.) не є кінцевим бенефіціарним власником «Київстар, жодним чином не впливає на діяльність компанії і не отримує ніякої фінансової чи іншої вигоди. Зазначена підсанкційна особа є міноритарним акціонером люксембурзької компанії LetterOne, яка є міноритарним акціонером міжнародної телеком групи VEON. Ще в лютому 2022 року його було усунуто від будь яких управлінських чи бізнесових процесів у LetterOne і VEON, а його активи в компанії LetterOne заморожені відповідно до фінансових санкцій США та Великобританії», – йдеться у повідомленні компанії «Київстар».

Колаж: Liga.net.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *