ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прооперували 16-річного хлопця з розривом підшлункової залози

Маркіян Рой

|

У Львові лікарі двох лікарень успішно прооперували 16-річного хлопця, який отримав розрив підшлункової залози, коли бавився з друзями на каруселі. Складну операцію провели без жодного зовнішнього розрізу. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Нещасний випадок із 16-річним Андрієм стався місяць тому, під час прогулянки з друзями. Коли грались, хлопець випадково наскочив на карусель і сильно забився. Йому одразу стало складно дихати і навіть рухатися. Друзі допомогли Андрію дістатися дому. Мама хлопця пригадує: її син був знесилений, а шкіра на його обличчі – дуже темною. Тож жінка відразу викликала швидку.

Андрія доправили до мукачівської лікарні. Перші дні він  постійно блював, трималася висока температура, а жодні знеболювальні не полегшували самопочуття. Травми були важкі і множинні. Забій внутрішніх органів, збільшена від удару в кілька разів печінка та розрив підшлункової залози, через що утворилося дванадцять кіст, які зрослися в одну суцільну.

Місцеві лікарі надали хлопцеві всю необхідну першу допомогу і лікували впродовж кількох тижнів. Та, попри їхні зусилля, стан хлопця дедалі погіршувався. Тож медики ухвалили рішення транспортувати пацієнта до Львова. Тут рятувати Андрія взялися хірурги одразу двох закладів Першого медоб’єднання Львова – лікарні святого Пантелеймона та дитячої лікарні святого Миколая. Медики вирішили, що спробують прооперувати хлопця без жодного зовнішнього розрізу.

«Через ротову порожнину – за допомогою спеціального апарата з УЗД-датчиком, лікарі проникли у шлунок і зробили отвір, через який кіста частково витекла. В цей самий отвір хірурги встановили також два стенти, через які ще впродовж кількох тижнів вміст новоутворення витікатиме у шлунок», – розповіли у Першому ТМО Львова.

Операція минула вдало і без жодних зовнішніх розрізів. Лікарі кажуть, що досвіду оперування таких патологій у дітей – обмаль і в Україні, і у світі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *