ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському обласному госпіталі запрацює сучасний реабілітаційний центр

|

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих має стати кращим надкластерним закладом Львівщини, з сучасним обладнанням, відремонтованими приміщеннями, де надають високоспеціалізовану медичну допомогу.  У пріоритеті – лікування та реабілітація ветеранів. Про це йшлося сьогодні, 6 жовтня, під час виїзної наради за участі заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, заступника начальника ОВА Івана Собка, представників департаменту охорони здоров’я, керівництва лікарні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Керівництво області проінспектувало хід ремонтних робіт у відділеннях, реабілітаційному центрі, на прилеглій території.

«Цей заклад має дуже добре місцерозташування. Сюди зручно довозити пацієнтів з усіх куточків. Зараз тут завершуються роботи з облаштування «теплого боксу»,  де відбуватиметься прийом «швидких» 24 на 7. Тут передбачено окремі входи для планових пацієнтів та ургентних. Ми оглянули також ремонт у відділеннях, але найголовніше, що цей медичний заклад в основному обслуговуватиме наших військових, які потребують лікування та реабілітації. Тут ще цього року відкриється новий реабілітаційний центр з сучасним обладнанням, де працюватимуть фахові спеціалісти, які будуть допомагати наших захисникам», – зазначив Юрій Холод.

За його словами, з обласного бюджету на проведення капітальних ремонтних робіт у госпіталі ветеранів війн та репресованих було виділено близько 100 млн грн. У наступному році роботи продовжаться і у в планах – повністю завершити оновлення центрального корпусу.

Як розповів генеральний директор лікарні Максим Прикупенко, станом на зараз завершено ремонти на 5 та 6 поверхах – це відділення хірургії, травматології, ортопедії, вертебрології, артрології.

«Уже невдовзі завершиться ремонт у реабілітаційному залі на 900 кв м на 9 поверсі, де ми будемо надавати послуги з фізичної та психологічної реабілітації, тут буде зал кінезіотерапії, ерготерапії, фізіотерапії. У наступному році будуть розпочинатися роботи у реабілітаційному стаціонарі на 60 ліжок.

Також завершені роботи з облаштування спортивного майданчика на території госпіталю, де наші пацієнти проходять реабілітацію на спеціальних тренажерах.

Окрім того, проводиться капітальний ремонт з облаштування довколишньої території. Усе це проводиться з врахуванням повної доступності для пацієнтів», – наголосив Максим Прикупенко.

За підсумками наради керівництво поставило чіткі завдання щодо вчасного виконання усіх запланованих робіт, відповідальності підрядників та освоєння коштів обласного бюджету. Обговорили плани на 2024 рік: що потрібно зробити першочергово, на які потреби слід передбачити кошти, які відділення заплановано розвивати, які нові пакети можна законтрактувати, де можна отримати додатковий фінансовий ресурс.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *