ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині 23-річного хлопця судитимуть за незаконну приватизацію аеродрому

Маркіян Рой

|

На Львівщині судитимуть 23-річного хлопця, який незаконно приватизував колишній аеродром. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачений незаконно приватизував колишній аеродром. Мова йде про асфальтний майданчик загальною площею 9 000 кв м, який розташований в одному з сіл Львівського району.

Для цього чоловік протиправно надав державному реєстратору сільської ради неправдиві документи. Відповідно до яких останній, за відсутності належних правовстановлюючих документів, вніс до Державного реєстру речових прав зміни щодо права приватної власності на об’єкт нерухомого майна.

Внаслідок цього злітна смуга вибула із розпорядження Жовківської територіальної громади та перейшла у власність фігуранта.

Таким чином громаді було завдано збитків на суму близько 9,5 мільйонів гривень.

За позовом прокуратури незаконно приватизований майданчик повернуто у комунальну власність Жовківської міської ради.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного львів’янина за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).  Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *