ОСТАННІ НОВИНИ

Стрілянина в Дніпрі: в крові супутниці загиблого теж був алкоголь

Ольга Денисяка

|

Обидвоє учасників конфлікту з поліцією в Дніпрі, який призвів до загибелі одного з них – чоловіка – були під впливом алкоголю. Про це радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, передає Українська правда.

«Стосовно загиблого чоловіка слідство ще не надало відповідну довідку про вміст алкоголю в його крові, тривають комплексні експертизи. Водночас слідчі допитали цивільну дружину і дітей загиблого, які показали, що напередодні він вживав алкоголь і сів за кермо напідпитку. Тобто слідство має безпосередні свідчення.

одночас стосовно цивільної дружини загиблого, яка була на водійському сидінні, коли авто зупинили поліцейські, слідчі довідкою підтвердили, що в її крові також був алкоголь – 0,33 проміле (допустимий вміст алкоголю в крові людини, яка керує транспортним засобом – 0,2 проміле –ред.)», – заявила Сапьян.

Стосовно куль у тілі загиблого Сапьян зазначила, що за даними слідства, поліцейський здійснив три постріли, влучань же було два.

На уточнююче запитання представниця ДБР зазначила, що підозрюваний патрульний (перебуває під цілодобовим домашнім арештом -ред.) провину не визнає, але співпрацює зі слідством і погодився на слідчий експеримент, щоб відтворити всі події того дня. І він і його напарниця (наразі відсторонені від служби) дають покази.

Нагадаємо, що  29 серпня в одному із районів м. Дніпра двоє патрульних поліцейських зупинили авто, в якому перебували неповнолітні діти. На вимогу вийти із авто водій та пасажири відмовились. Правоохоронці почали силою витягували потерпілих із авто та використали газовий балончик. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю та здійснив три постріли у спину пасажиру. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці.

Згодом патрульні опублікували відео затримання і вбивства водія у Дніпрі. На ньому чітко видно, як жінка, що пересіла на місце п’яного водія, відмовилась пред’являти документи патрульним. Згодом із салону авто вийшов і сам водій, який нецензурно лаявся і погрожував правоохоронцям. Зрештою пасажири авто вирішили проігнорувати законні вимоги патрульних і намагалися поїхати. Під час затримання вони почали чинити опір, а потім ще й напали на правоохоронців. Під час бійки і нападу на напарницю патрульний відкрив вогонь по агресивному водію-порушнику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *