ОСТАННІ НОВИНИ

Мінмолоді і спорту вимагає FIFA та UEFA скасувати рішення про допуск росіян до змагань

Маркіян Рой

|

Міністерство молоді та спорту України закликає FIFA та UEFA скасувати рішення про допуск росіян на міжнародні змагання. Про це повідомили у відомстві.

«Ми вимагаємо скасування рішень FIFA та UEFA, як таких, що обмежують права українських дітей, яких Росія позбавила права безпечно тренуватися і просто жити в рідній країні, без загрози бути вкраденим, зґвалтованим або вбитим», – йдеться в повідомленні.

Відомство зазначило, що Україна звернулася до всіх асоціацій-членів УЄФА з проханням долучитися до бойкоту будь-яких матчів із рф. Офіційно про такий бойкот уже заявили асоціації футболу Англії, Польщі, Латвії, Швеції, Литви, Данії, Фінляндії, Ірландії, Норвегії, Румунії.

«Ми твердо переконані, що футбол завжди має пропагувати мир, толерантність та справедливість, а не спонукати продовжувати війну та пропагувати безкарність. Ми закликаємо FIFA та UEFA протистояти насильству та агресії з боку РФ. Ми будемо рішуче відстоювати цю позицію, допоки Росія воюватиме проти України та поки не відновиться мир на європейському континенті», – наголосили в Мінспорту.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що УЄФА дозволила російським дитячим командам грати на міжнародних змаганнях.

Українська асоціація футболу рішуче засудила рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із Росії і заявила, що Україна не братиме участь у турнірах з росіянами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *