ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську ОВА змусили розірвати договір із підрядником на 156 млн грн

Наталя Дуляба

|

Після втручання прокурорів Львівська ОВА розірвала договір із підрядником на ремонт дороги Жидачів – Верчани. Фірма, яка не подала на тендер обов’язкову документацію, мала отримати 156 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що департамент дорожнього господарства Львівської ОДА уклав договір підряду з одним із одеських товариств. Згідно з ним фірма мала провести поточний ремонт дороги загального користування Жидачів – Верчани й отримати за це більше 156 млн грн.

Однак Держаудитслужба виявила, що підрядника неправомірно визнали переможцем тендеру, оскільки він не подав обов’язкові документи.

«У зв’язку з цим прокуратурою заявлено позов про визнання недійсним договору підряду. Проте сторони погодилися з доводами прокурора та розірвали спірний договір, не чекаючи рішення суду. Відтак вдалося запобігти використанню бюджетних коштів», – вказано у повідомленні.

Зазначимо, що йдеться про тендер, оголошений ще восени 2021 року, на поточний середній ремонт 11 км дороги Жидачів – Верчани (13+400 – 24+900). Тоді на торги подались три учасники, а переможцем визнали ТОВ «Автомагістраль-Півень», який погодився виконати роботи за 156,68 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *