ОСТАННІ НОВИНИ

Хабар патрульним п’яний священник-водій у Львові назвав «пожертвою на службу»

Наталя Дуляба

|

У Львові зупинили п’яного водія позашляховика. Чоловік, представившись священником, спочатку запевняв, що «мав літургію», але потім намагався підкупити правоохоронців хабарем, підвищуючи суму. Про це Львівському порталу повідомили у Патрульній поліції Львівщини.

Випадок стався у понеділок вдень, 2 жовтня. Небайдужі громадяни сповістили правоохоронців, що на вулиці Садовій водій керує автомобілем Jeep Compass, ймовірно, у стані сп’яніння.

Згодом інспектори зупинили позашляховик на вул. Підміській. Спілкуючись із 54-річним водієм, охоронці порядку виявили у нього очевидні ознаки алкогольного сп’яніння. Спершу у своє виправдання він розповів, що є священнослужителем і проводив літургію, під час якої випив вина. Але зрештою керманич погодився пройти перевірку, хоча всіляко хитрував під час тесту.

Drager показав результат 1,26 проміле алкоголю у крові, що у шість разів перевищує допустиму норму. Після цього чоловік взявся наполегливо пропонувати патрульним хабара.

«Водій пропонував декілька раз неправомірну вигоду поліцейським, та на неодноразові попередження про кримінальну відповідальність засунув у кишеню інспектору 2500 гривень. На місце події викликали слідчо-оперативну групу», – йдеться у повідомленні.

Чекаючи приїзду слідчих, до інспекторів підійшов водій вже зі своїм знайомим і вже разом почали пропонувати більшу суму. На неодноразові попередження про кримінальну відповідальність чоловіки не зважали. Зрештою вони запропонували 15 тисяч гривень, які сам священнослужитель назвав «пожертвою на службу». Мовляв, ці гроші правоохоронці хай дадуть як пожертву у храм, куди ходять зі своїми родинами.

Надалі справу передали слідчим. Обом громадянам загрожує кримінальна відповідальність за ст. 369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

На нетверезого водія-священника ще склали протокол за керування транспортним засобом в стані сп’яніння.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *