ОСТАННІ НОВИНИ

Вкладники збанкрутілих банків можуть повернути кошти через «Дію»

Андрій Котенський

|

Відтепер вкладники збанкрутілих банків можуть за лічені дні повернути свої кошти через портал «Дія». Про нову функцію застосунку Мінцифри та Фонду гарантування вкладів, повідомив міністр цифрової інформації Михайло Федоров.

Як пояснив Михайло Федоров, заявку на повернення коштів розглядатимуть впродовж трьох днів.

«Тепер не потрібно ходити в банки та витрачати зайвий час, щоб отримати гарантоване відшкодування зі збанкрутілих банків. З будь-якого селища чи містечка подаєте заяву в «Дії» та отримуєте гроші на свій рахунок протягом трьох днів», – повідомив міністр.

За його словами, зараз послуга доступна для вкладників 34 банків, що збанкрутували. «Загалом маємо 1,4 млн рахунків на 3,2 млрд грн, які потрібно відшкодувати. Продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу у світі, щоб кожен українець отримував послуги зручно й просто. Без бюрократії та корупції», – зазначив Михайло Федоров.

Нагадаємо, що з 1 серпня у застосунку «Дія» стартував прийом заявок на компенсацію за знищене або пошкоджене житло внаслідок збройної агресії РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *