ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили схему постачання неякісних деталей до військової техніки

Наталя Дуляба

|

Посадовця оборонного підприємства на Львівщині обвинувачують у допущенні на виробництво неякісних деталей до військової техніки на 700 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Йдеться про нелегальну схему, яку викрили на одному з оборонних підприємств Львівщини. До неї, за версією слідства, причетний майстер контрольного відділу технічного контролю.Він приймав на баланс підприємства дороговартісні комплектуючі до військової техніки, хоча вони насправді були значно дешевші, аніж зазначено в закупівлі.

У Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону уточняють, що це підприємство входить до складу ДК «Укроборонпром», а фігурант справи – 46-річний посадовець.

«Службовець не здійснив первинного візуального огляду закупленої продукції та внаслідок недбальства не виявив невідповідностей між двома видами оборонних деталей. Встановлено, що він повинен був оформити протокол вхідного контролю про невідповідність продукції, натомість – підписав видаткову накладу та передав комплектуючі на виробництво», – вказано у повідомленні.

Таким чином державі було завдано збитків майже на 700 тисяч грн, а підприємство оборонної промисловості отримало запчастини до військової техніки, які унеможливлюють їхнє використання.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – від двох до п’яти років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Розслідування вже завершили, а справу скерували до суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *