ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський хоче налагодити виробництво ППО в Україні

Наталя Дуляба

|

Керівництво України працює над тим, аби налагодити виробництво систем протиповітряної оборони на території країни. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 30 вересня.

«Працюємо над тим, щоб в Україні виробляти такі потрібні нам системи ППО. Коли з часом побачимо та відчуємо в реальних діях максимальну збройну потужність України – наших виробників, нашого ОПК, нашої нової співпраці зі світом, – ми зможемо сказати, що початок цього був закладений саме зараз, саме в таких домовленостях, як на Форумі оборонних індустрій та як під час моїх візитів, зокрема в Америку, в Швецію та в інші країни. Всі найсильніші вже співпрацюють або будуть співпрацювати з Україною.

Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватися. Я дякую всім, чия робота – саме такі результати для України», – наголосив глава держави.

Водночас Володимир Зеленський зауважив: наразі Україна є отримувачем військової допомоги від західних партнерів, однак вона «обовʼязково стане донором глобальної безпеки», зокрема й завдяки своїй оборонній промисловості.

Нагадаємо, напередодні в Києві відбувся Форум оборонних індустрій, участь у якому взяли 250 українських й міжнародних компаній.

Під час заходу Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій і заснування спеціального Оборонного фонду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *