ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зупинилась на хвилину на знак поваги й вдячності військовим

Наталя Дуляба

|

Україна вперше відзначає День захисника і захисниць, свято Покрови 1 жовтня. Рівно о 09:00 год. українці вшановують хвилиною мовчання всіх військових, які зараз боронять державу від російських окупантів.

«Рівно о 09:00 годині на знак поваги й вдячності захисникам і захисницям Україна зупиниться на одну хвилину. Центральні вулиці та площі наших міст, транспорт, усі ми, хоч би де перебували, маємо зупинитись і вшанувати пам’ять полеглих героїв. І подякуємо всім нашим захисникам.

Цей час – гарна можливість, аби подумати про важливе. Згадати важливе. Згадати іншу хвилину – першу хвилину повномасштабної війни. Хвилину, яка змінила все», – сказав у своєму зверненні президент України Володимир Зеленський.

Він додав, що День захисників і захисниць України – не просто державне, а національне свято. Свято мільйонів українців, які зараз відважно боронять державу, пам’ятаючи про всіх її борців за волю та незалежність.

«І я, і наш народ, і наша країна зараз у якомусь сенсі слова на перехресті історії. На шляху до переломних моментів. Де з пам’яттю про минуле ми творимо сьогодення і пишемо нову сторінку своєї долі. Це особливо зрозуміло й помітно в цей день – День захисників і захисниць України», – наголосив глава держави.

Зауважимо, що досі Україна відзначала День захисника і захисниць на свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке святкували 14 жовтня. Однак у зв’язку з переходом ПЦУ та УГКЦ на новий церковний календар свято Покрови перемістилось на 1 жовтня.

Тому священнослужителі звернулись із проханням перенести День захисника й захисниці України, яке є державним святом, теж на 1 жовтня. Відповідне рішення Верховна Рада прийняла ще влітку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *