ОСТАННІ НОВИНИ

Надлюди, які тримають землю, небо і море: Залужний подякував захисникам України

Наталя Дуляба

|

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний, вітаючи з Днем захисника й захисниці України, подякував кожному, хто боронить Батьківщину.

У відеопривітанні, опублікованому в соцмережах, головком зауважує: День захисника й захисниці України – свято не лише всіх, хто воює зі зброєю в руках й захищає Батьківщину у формі ЗСУ, Нацгвардії, Служби безпеки, Держприкордонслужби, Нацполіції чи рятувальників. Це також і свято тих українців, які «воюють» у білих халатах чи допомагають із забезпеченням, відновлюють енергетику або навчають дітей.

«Навпроти нас ворог – підступний, який вбиває і тих, хто зі зброєю, і тих, хто її не має. У ворога є мета – знищити нас і нашу державу. Але я впевнений: йому це не вдасться. І всі ми доводимо це щодня на кожному клаптику нашої землі, знищуючи противника», – підкреслив Валерій Залужний.

За його словами, за кожним захисником стоїть важка, наполеглива праця, чимало крові, болю та сліз. Але це все заради одного – перемоги.

«Захисник та захисниця – це не просто слова. Це важка робота щохвилини, щогодини, щодня для перемоги. Це боротьба, біль, кров і сльози заради майбутнього. І це рідна земля, що дає силу, лікує та захищає. Це плече побратима і посестри, та головне це ви – надлюди, які тримають нашу землю, небо та море. Всі ті, хто відчуває свою силу, щиро радіє перемогам і схиляє голову перед тим, хто на щиті. Хай береже вас Бог і Покров Пресвятої Богородиці. Дякую тобі, кожен захиснику й захиснице», – звернувся Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, цьогоріч Україна вперше відзначає День захисника й захисниці 1 жовтня. Досі його святкували на Покрови Пресвятої Богородиці, яке  було 14 жовтня.

Однак у зв’язку з переходом ПЦУ та УГКЦ на новий церковний календар свято Покрови перемістилось на 1 жовтня і, відповідно, перенесли й День захисника й захисниці України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *