ОСТАННІ НОВИНИ

Британія хоче направити в Україну військових інструкторів, – Шеппс

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони Великобританії Грант Шеппс заявив про розширення програми підготовки ЗСУ та перенесення навчання й виробництва військової техніки безпосередньо в Україну. Про це він сказав в інтерв’ю The Telegraph.

Так, Грант Шеппс каже, що провів переговори з керівництвом британської армії про перенесення «більше навчання та виробництва» військової техніки в Україну. Він також закликав британські оборонні компанії відкривати заводи в Україні.

«Сьогодні я говорив про те, щоб врешті-решт наблизити навчання й фактично в Україну», – сказав міністр оборони після зустрічі з начальником Генштабу Великої Британії та іншим військовим керівництвом на базі Солсбері-Плейн.

Грант Шеппс зауважив, що, наприклад, британська оборонна фірма ВАЕ переходить на виробництво в Україні, зокрема у західних областях.

«Я дуже хочу, щоб інші британські компанії також внесли свою лепту, роблячи те ж саме. Тож я думаю, що ми зробимо крок, щоб мати більше навчання та виробництва в країні», – відзначив міністр оборони Великобританії.

Видання зауважує, що з початку 2022 року навчання у Великій Британії пройшли більше 20 тисяч українських військових. Досі члени НАТО, включаючи Великобританію, уникали проведення формальних програм навчання в Україні через ризик залучення свого особового складу до бойових дій з Росією.

ДОПОВНЕНО: згодом прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що заявив, що можливість тренувань британськими інструкторами українських військових на території України – це плани «не для тут і зараз», а британські військові не воюватимуть в Україні.

Як повідомляв Львівський портал, 28 вересня із візитом до Києва прибув міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс. Там він зустрівся, зокрема з президентом України Володимиром Зеленським.

Під час розмови, як офіційно відомо, сторони говорили про посилення української ППО напередодні зими та про початок переговорів із Британією щодо безпекових гарантій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *