ОСТАННІ НОВИНИ

Уже 8 країн бойкотуватимуть змагання УЄФА за участі команд з Росії

Андрій Котенський

|

Данія, Фінляндія та Норвегія – виступили проти повернення російських команд до міжнародних змагань з футболу у віковій категорії U17. Про це йдеться у повідомленнях національних федерацій, пише Українська правда.

«Не знали, що УЄФА займається цим питанням, але у нас мають бути чіткіші процедури в такому важливому питанні. Ми дотримуємося позиції, що норвезькі команди не повинні грати проти російських, поки триває війна. Це ставлення, яке об’єднує весь норвезький спорт у солідарності з Україною, і яке слід розглядати як частину санкцій, навколо яких згуртувалася Європа  як влада та бізнес, так і спорт», – зазначила президентка Футбольної асоціації Норвегії Ліза Клавенесс.

Футбольна асоціація Фінляндії також заздалегідь відмовилися змагатися зі збірними Росії та Білорусі з футболу та футзалу.

У Швеції заявили, що не допустять Росію до домашнього жіночого Євро-2024. Місцеві збірні не гратимуть проти однолітків з РФ.

Раніше стало відомо, що УЄФА дозволила російським дитячим командам грати на міжнародних змаганнях.

Українська асоціація футболу рішуче засудила рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 із Росії і заявила, що Україна не братиме участь у турнірах з росіянами.

27 вересня Англія, Польща, Латвія та Швеція заявили, що бойкотуватимуть змагання УЄФА за участю російських команд, які напередодні були допущені до змагань у категорії U17.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *