ОСТАННІ НОВИНИ

Румунія посилює ППО вздовж Дунаю на кордоні з Україною

Ольга Денисяка

|

 Румунія переміщує протиповітряну оборону ближче до своїх сіл біля Дунаю, що межують з Україною, і додає більше військових спостережних постів і патрулів у цьому районі, пише Радіо Свобода.

Як повідомляє Reuters з посиланням на два високопоставлені джерела, поодинокі випадки приземлення частин безпілотників у Румунії підкреслюють «ризик непорозуміння між Росією та НАТО», що спонукає румунські збройні сили посилити безпеку в цьому районі, щоб захистити цивільне населення, сказали джерела.

Reuters зауважує, що ці заходи разом із розгортанням чотирьох додаткових американських винищувачів F-16 і розширенням забороненої для польотів зони є ознакою зростаючого занепокоєння в Румунії та НАТО щодо того, що війна в Україні може перекинутися на їхню територію.

Після виходу з зернової угоди 17 липня Москва почала активно завдавати ударів по українських портах та складах на півдні країни, зокрема вздовж Дунаю. Серед цілей були українські порти Ізмаїл і Рені, обидва з яких розташовані через Дунай від румунської землі.

Нагадаємо, 4 вересня Україна повідомила, що під час російської атаки «Шахедами» на Ізмаїл та Рені два дрони впали на території Румунії.

Румунська сторона спершу категорично заперечувала інцидент. Проте 6 вересня міністр оборони Румунії підтвердив, що біля берегів Дунаю з румунського боку знайшли фрагменти, схожі на уламки безпілотника, і передали їх на експертизу.

Після цього румунський Національний комітет з надзвичайних ситуацій вирішив посилити заходи захисту населення в районах поблизу українських міст, які обстрілює Росія.

Президент Румунії Клаус Йоганніс заявив про неприйнятне порушення суверенного повітряного простору Румунії та рішуче засудив російські атаки українських портів на Дунаї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *