ОСТАННІ НОВИНИ

Російські «Шахеди» впали і вибухнули в Румунії

Ольга Денисяка

|

Дрони «Шахед», які вночі 4 вересня Росія запустила по Ізмаїльському порту на Одещині, впали і здетонували у Румунії. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські «шахеди» впали та здетонували на території Румунії. 

Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, але і безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО. Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що в Міноборони Румунії «категорично заперечили» інформацію української сторони про те, що російські ударні дрони упали і вибухнули на території Румунії під час нічної атаки 4 вересня.

«Відповідальні структури Міністерства національної оборони у реальному часі моніторили ситуацію у зв’язку з атакою російських безпілотників проти інфраструктури біля українських портів на Дунаї і минулої ночі, і в суботу та неділю. У жодному з епізодів використані РФ ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії», – цитує заяву МЗС Європейська правда.

Нагадаємо, в ніч на понеділок, 4 вересня, російські окупанти знову здійснили масовану атаку, випустивши по Одещині й Дніпропетровщині 32 «Шахеди», збити вдалося 23 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *