ОСТАННІ НОВИНИ

На зубне протезування пільгових категорій львів’ян виділять 1 млн грн

Андрій Котенський

|

Під час сесії Львівської міської ради затвердила Міську програму зубопротезування та лікувально-хірургічної підготовки для пільгових категорій жителів Львівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. До кінця року на це планують скерувати 1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Ця програма допоможе забезпечити пільговиків – мешканців Львівської громади, безкоштовним зубним протезуванням. Йдеться про виготовлення незнімних протезів із сталі та пластмаси та знімних протезів із пластмаси, за винятком протезування із дорогоцінних металів, кераміки, металокераміки, імплантатів», – пояснила керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко,

Право на таку позачергову пільгову допомогу мають:

  • Учасники бойових дій
  • Люди з інвалідністю внаслідок війни та прирівняні до них особи
  • Люди з інвалідністю загального захворювання І та ІІ групи (на підставі індивідуальних програм реабілітації).

Окрім того в порядку електронної черги на протезування можуть подаватися:

  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України
  • Пенсіонери за віком, ветерани праці (з оплатою 50% вартості послуг)

Обсяг зубопротезних робіт вкдучає: суцільнолиті металеві коронки; металокерамічні одиночні коронки, включно з металокерамічними коронками на куксових суцільнолитих вкладках; куксові суцільнолиті вкладки; металокерамічні мостовидні протези.

Виготовлення зубних протезів із золота та інших дорогоцінних матеріалів, кераміки тощо може здійснюватися за бажанням пацієнта за власні кошти.

Для зарахування на облік для зубопротезування потрібно подати такі документи:

  1. Заява про взяття на облік на пільгове зубопротезування та лікувально-хірургічної підготовки до нього.
  2. Згода на обробку персональних даних.
  3. Копія посвідчення пільговика.
  4. Копія паспорта (сторінки 1, 2, а також сторінки з відміткою про реєстрацію місця проживання) або копія ID паспорта громадянина України та копія витягу з Єдиного державного демографічного реєстру, що підтверджує проживання на території Львівської МТГ.
  5. Копія індивідуальної програми реабілітації із зазначенням потреби у зубопротезуванні (лише для осіб з інвалідністю загального захворювання І та ІІ групи).
  6. Копія плану лікування та протезування.

Для отримання послуг, пільговик звертається до стоматолога-ортопеда, який складає план лікування і протезування, який опісля погоджують пільговик або його опікун та керівник медзакладу, що надає послуги.

Такі послуги надають: комунальні некомерційні підприємства «Стоматологічна поліклініка № 1» та «Стоматологічна поліклініка № 4», а також Госпрозрахункова стоматологічна поліклініка Львова. Відшкодування витрат за надані послуги здійснюватимуть в межах видатків, передбачених у бюджеті Львівської громади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *