ОСТАННІ НОВИНИ

Філармонія запрошує на концерт-присвяту Валентину Сильвестрову

Андрій Котенський

|

30 вересня о 18:00 Львівська національна філармонія запрошує відвідати концерт-присвяту Валентину Сильвестрову. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

«Це безперечно геній, композитор, один з найвідоміших українських митців у світі, з яким нам пощастило жити в один час. І ще більше пощастило, що ми маємо музику Сильвестрова саме зараз, коли кожен потребує бодай в музиці мати безпечний сховок, місце діалогу з собою. Саме таким є талант Валентина Сильвестрова, його музика торкається найболючіших ділянок душі, забираючи біль та тривогу. Секретом майстерності композитор вважає вміння дослухатись до світу, чути його мелодію», – йдеться у повідомленні.

Для виступу з Німеччини приїздить нова солістка Філармонії Віоліна Петриченко. Програми піаністки вирізняються глибиною задуму, тонкою працею з емоційним наповненням творів, заглибленням в кожну ноту, нещодавно піаністка представила програму з музикою Валентина Сильвестрова у Німеччині.

В День народження композитора, 30 вересня солістка філармонії Віоліна Петриченко разом з меццо-сопрано Лілією Нікітчук та Академічним симфонічним оркестром Львівської національної філармонії на чолі з Володимиром Сивохіпом виконають низку творів Валентина Сильвестрова у Львівській національній філармонії, серед яких премʼєра – цикл «Пʼять мелодій на Новий Рік».

«Пʼять мелодій на Новий Рік» – це подарунок Гії Канчелі, з яким Сильвестрова пов’язує давня дружба. Кожна з пʼяти пʼєс циклу показує різні грані Канчелі-композитора, що цінував «тиху» музику, любив спірічуелс, часто співав» – Валентин Сильвестров.

Квитки доступні за посиланням: Soldout.ua

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *