ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦНАПах і школах Львова встановлять дефібрилятори

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада затвердила програму доступної дефібриляції у комунальних підприємствах, установах та закладах Львівської громади на 2023-2024 роки. Згідно з нею перші такі апарати встановлять в 11 ЦНАПах та 6 школах Львова. Відповідну ухвалу прийняли на сесії 28 вересня.

Прийнята програма передбачає встановлення портативних дефібриляторів у громадських місцях. На першому етапі це будуть 11 ЦНАПів та 6 шкіл у Львові, згодом перелік локацій поступово збільшуватиметься. Відомо, що такими апаратами також планують обладнати вокзали, комунальні підприємства, торговельні центри, заклади культури тощо.

У мерії кажуть, що наявність дефібриляторів у публічних місцях збільшує шанс вижити людини при зупинці серця.

«Світова практика показує, що навіть при використанні випадковими перехожими дефібрилятора у громадських місцях існує підвищений шанс на виживання потерпілого до 67%. Для порівняння – при очікуванні прибуття і використання дефібрилятора у кареті швидкої медичної допомоги шанс на виживання становить 43%. Саме тому доступність дефібриляторів у громадських місцях значно підвищує можливість врятувати життя при раптовій зупинці серця», – вказано у програмі.

Для працівників установ, де з’являться дефібрилятори, будуть проводити курси, аби навчити їх правильно використовувати ці апарати й надавати кваліфіковану першу допомогу.

Усі громадські місця з дефібриляторами відповідним чином також промаркують і зберуть в одну онлайн-мапу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *