ОСТАННІ НОВИНИ

Ексголову сільради на Львівщині підозрюють у незаконній роздачі землі

Маркіян Рой

|

Колишня голова однієї із сільських рад Яворівського району незаконно передала дві земельні ділянки з комунальної у приватну власність. Жінці повідомили про підозру. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2020 році підозрювана, будучи головою сільради, незаконно передала у приватну власність місцевим мешканцям дві земельні ділянки.

Мова йде про землі для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Їх загальна вартість становить понад 900 тис. грн.

Для цього колишня посадовиця підписала та скріпила печаткою завідомо неправдиві офіційні документи – рішення про надання земель у власність громадян.

Однак, земельні ділянки не були сформовані в межах села і, відповідно, їм не було присвоєно кадастрові номери. Відтак розпоряджатися такими об’єктами уповноважена виключно Львівська міська рада.

Жінці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 1, 2 ст. 364 КК України). Їй загрожує до шести років позбавлення волі зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *