ОСТАННІ НОВИНИ

За кордоном перебувають 8 мільйонів українців, – Держміграційна служба

Наталя Дуляба

|

За даними Державної міграційної служби станом на кінець вересня за кордоном перебувають близько 8 мільйонів громадян України. Про це Львівському порталу повідомили в МВС.

Таку кількість українців, які виїхали за кордон через повномасштабну війну, підрахували, зважаючи на значну кількість звернень до консульств щодо оформлення документів.

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко розповіла, що у зв’язку з перевантаженістю українських консульств уряд вирішив відкрити філії ДП «Документ» за кордоном.

Тепер оформити документи українці можуть в Польщі, Чехії, Німеччині, Словаччині, Туреччині, Іспанії. Йдеться не лише про закордонні паспорти, а й ID-картки та посвідчення водія.

«Думаємо ще відкривати [філії ДП «Документ»] в Італії, також маємо звернення від іноземних партнерів відкритися у Великобританії, Франції, адже наших громадян там досить багато. Уже на сьогодні майже 0,5 мільйона документів оформлено нашими громадянами за кордоном», – сказала Наталія Науменко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *