ОСТАННІ НОВИНИ

«Вагнерівці» повернулися воювати в Україну

Ольга Денисяка

|

Колишні найманці ПВК «Вагнер», які були у Білорусі, підписали контракт з Міноборони РФ і перемістилися на східний напрямок фронту в Україні. Частина бойовиків відправилася в Африку. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Українська правда.

«Колишні військовослужбовці приватної військової компанії “Вагнер” зараз дійсно присутні на території східного угруповування військ. Вони беруть участь в бойових діях. Зокрема, вони надходять з території Білорусі, де були їхні табори.  Зараз їх розформовують. Ці військовослужбовці надходять до різних підрозділів – частина з них відправляється в Африку, деякі перепідписують контракти з Міноборони ЗС РФ і бере участь (у війні – ред.) на різних посадах, зокрема, на інструкторських. Дехто йде у звичайні бойові підрозділи. Вони не несуть такої загрози як це було, наприклад, ще рік тому через втрату їхнього головного ватажка Євгенія Пригожина», – йдеться в повідомленні.

Речник східних сил оборони додав, що таким чином російські найманці навряд чи зможуть нести таку загрозу як раніше.

У прикордонній службі уточнили, що на території Білорусі перебувало понад 6 тисяч вагнерівців. Наразі, за словами речника ДПСУ Андрія Демченка, в Білорусі залишилось близько 500 бойовиків.

До того оператор аеророзвідки підрозділу Code 9.2 у складі 92-ї бригади ЗСУ у коментарі CNN заявив, що вагнерівці повернулися в район Бахмута.  За словами бійця, найманці швидко змінили командирів і повернулися в Бахмут.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, станом на кінець липня у Білорусі перебували приблизно 5 тисяч російських найманців ПВК «Вагнер». Вони прибули відразу після провального «маршу справедливості» Євгенія Прігожина наприкінці червня.

Сам Лукашенко з цього часу почав погрожувати «вагнерівцями» сусіднім країнам, зокрема Польщі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *