ОСТАННІ НОВИНИ

Повітряні Сили збили 26 із 38 «Шахедів»

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 26 вересня, російські окупанти випустили по Україні 38 ударних дронів типу Shahed, збити вдалося 26 із них. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Повітряних Сил.

Армія РФ запустила «Шахеди» з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Росія, та з мису Чауда, Крим).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими військовими знищили 26 із 38 ворожих безпілотників.

За маршрутом слідування «Шахедів» працювала винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи.

Як розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, 10 дронів збили над Одещиною, три – над Херсонщиною, шість – над Миколаївщиною і ще три – над Кіровоградщиною.

«Це була досить розгалужена двогодинна атака, спрямована на різні напрямки у південних регіонах, хоча увага ворога була сконцентрована на Одещині… Дрони вишукували маршрути, як обійти систему ППО. Очевидно, що росіяни підбирають тактику, яка для них буде максимально результативною. Вони розуміють, що регіон захищається досить потужно, тож намагаються вишукувати слабкі місця у нашій протиповітряній обороні», – так прокоментувала нічну атаку рашистів Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, в Одеській ОВА заявили про влучання у припортову інфраструктуру в Ізмаїльському районі. Є руйнування, двоє людей дістали порання.

Згодом стало відомо про пошкодження об’єкта інфраструктури на Черкащині внаслідок атаки ворожих «Шахедів».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *