ОСТАННІ НОВИНИ

На Одещині окупанти атакували зерносховища і міжнародний пункт пропуску

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 26 вересня, російські окупанти атакували дронами-камікадзе припортову інфраструктуру Одещини та міжнародний пункт пропуску, який веде до Румунії. Є руйнування, двоє людей отримали поранення. Про це повідомляє Львівський портал.

«Сили протиповітряної оборони працювали надзвичайно напружено. Більшість дронів збита. На жаль, в Ізмаїльському районі були влучання у припортову інфраструктуру. Постраждали двоє чоловіків, водії вантажівок. Одному з них медичну допомогу надали на місці, другого з важкою травмою руки ушпиталили», – першим сповістив про атаку голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Шахеди» пошкодили будівлю пункту пропуску, складські приміщення, близько 30 вантажівок, 6 із них зайнялися. Всі пожежі оперативно ліквідували рятувальники.

Як згодом уточнили в Офісі генпрокурора, крім портової інфраструктури, окупанти атакували також прикордонну інфраструктуру Подунав’я. Пошкоджено зерносховища, адмінбудівлі та вантажівки. Втім остаточні руйнування ще встановлюються.

Тим часом речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону розповіла, що вантажівки, які росіяни пошкодили своєю атакою, стояли у зоні очікування на перетин кордону з Румунією.

«Також існувала велика загроза для пасажирів автобуса, який готувався до перетину кордону. Пошкоджено прикордонну інфраструктуру у міжнародному пункті пропуску», – відзначила Наталія Гуменюк.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Одеська ОВА, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *