ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони Росії показало на нараді нібито живого командувача ЧФ

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони Росії показало на нараді зображення нібито живого командувача Чорноморського флоту Віктора Соколова. Хоча раніше українські Сили спеціальних операцій заявили про його ліквідацію під час атаки по штабу у Севастополі.

У вівторок, 26 вересня, о 13:54 Міноборони РФ опублікувало у Telegram відео з наради, яку проводив його очільник Сєргєй Шойгу. Перебивками доповіді показано російських генералів у залі, а також тих, хто долучився онлайн, серед них, власне, й був командувач Чорноморського флоту Віктор Соколов.

Відразу помітно, що інші російські офіцери, які брали участь у нараді дистанційно, робили певні рухи, тоді як Соколов – ні. Адмірал весь час сидів весь час нерухомо, незважаючи на те, що за 8 хвилин відео його показали п’ять разів (2:34-2:36; 3:28-3:32; 4:25-4:26; 4:33-4:38; 5:48-5:51 хв). Не виключено, що росіяни цілком могли використати фото командувача ЧФ.

Зауважимо, напередодні 25 вересня Сили спеціальних операцій ЗСУ офіційно заявили про ліквідацію командувача Чорноморського флоту Росії Віктора Соколова під час атаки по штабу в Севастополі 22 вересня.

Зі свого боку у Силах спеціальних операцій ЗСУ вже відреагували на демонстративний показ нібито живого Соколова.

«Внаслідок ракетного удару по штабу Чорноморського флоту Росії було знищено 34 офіцери. Наявні джерела стверджують, що серед загиблих – командувач ЧФ РФ. Багато кого досі так і не вдалося ідентифікувати через розрізненість фрагментів тіл. Оскільки росіяни терміново були вимушені публікувати відповідь з начебто живим Соколовим, наші підрозділи уточнюють інформацію. Це відбувається в межах процедури зі збору даних щодо результатів проведеної операції», – вказано у заяві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *