ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові спіймали екскерівника оборонного заводу за «роззброєння» ППО

Наталя Дуляба

|

Колишнього керівника підприємства оборонно-промислового комплексу затримали у Львові за причетність до «роззброєння» кількох комплексів ППО. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Корупційною справою займались спецслужби разом із Бюро економічної безпеки. Його імені публічно не називають, однак як пише Zaxid.net, йдеться про екскерівника Львівського державного заводу «ЛОРТА» Володимира Чауса.

Встановлено, що діяльність колишнього очільника стратегічного підприємства оборонного-промислового комплексу на Львівщині призвела до фактичного «роззброєння» декількох комплексів української ППО майже на 2,4 млн грн.

За версією слідства, до початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів протиповітряної оборони, які привозили на це підприємство для ремонту та модернізації. Потім він привласнював «списані» деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів.

«Ініційована експертиза підтвердила факти злочинної схеми. Таким чином цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ», – кажуть в СБУ.

Як уточняють у Бюро економічної безпеки, екскерівник оборонного підприємства розтратив деталі, які використовували для виготовлення спеціальної радіотехнічної апаратури, необхідної для управління протиповітряною обороною.

Ці запчастини виготовляли з дорогоцінних металів. Зокрема у сплаві містилося близько 2 кг золота, 23 кг срібла, 102 г платини, 65 г паладію, 15 г родію.

Наразі фігуранту оголосили підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Правоохоронці перевіряють можливу причетність ексдиректора оборонного підприємства до співпраці з російськими спецслужбами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *