ОСТАННІ НОВИНИ

На незаконній рубці на Львівщині спіймали директора лісгоспу

|

На Львівщині викрили директора одного з державних лісгоспів на організації незаконної вирубки дерев. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

Про який саме лісгосп йдеться, правоохоронці не уточняють. За даними слідства, його 53-річний керівник організував санітарну рубку дерев всупереч встановленому порядку. Дерева зрізали підлеглі посадовця, які не були обізнаними із незаконністю виданого ним лісорубного квитка. Суму збитків, завданих державі, становить більше 3 млн грн.

«Внаслідок таких дій локально змінився ландшафт місцевості, погіршились захисні, водоохоронні та інші екологічні властивості насаджень», – кажуть прокурори.

У Нацполіції Львівщини тим часом додають, що протиправну рубку директор лісгоспу організував, змовившись із іншими особами.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – від п’яти до семи років позбавлення волі.

Наразі директора лісогосподарського підприємства відсторонили від посади. Встановлюється причетність інших осіб до незаконної вирізки дерев. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Офіс генпрокурора, поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *