ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський неанонсовано прибув до Канади

Ольга Денисяка

|

Президент Володимир Зеленський і перша леді, Олена Зеленська, сьогодні, 22 вересня прибули до Канади. Їх зустрів прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо. Про це глава уряду Канади повідомив у Twitter.

«Президенте Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська, ласкаво просимо до Канади», – написав глава уряду Канади.

Як пише hromadske, на сайті премʼєра Канади анонсували візит Зеленського. Там вказували, що обидва посадовці продовжуватимуть тісно співпрацювати для зміцнення зв’язків між країнами.

Там вказували, що в Оттаві Трюдо зустрінеться з президентом Зеленським, щоб «підтвердити постійну військову, економічну, гуманітарну підтримку та підтримку розвитку України з боку Канади, яка продовжує захищатися від жорстокої агресивної війни росії».

Також відомо, що посадовці візьмуть участь у церемонії підписання угоди про продовження зміцнення економічних зв’язків між нашими країнами.

Перебуваючи в Оттаві, Зеленський звернеться до парламенту. Потім лідери поїдуть до Торонто, де зустрінуться з лідерами канадського бізнесу, щоб посилити інвестиції приватного сектора в майбутнє України. Потім прем’єр-міністр і президент зустрінуться з українсько-канадською громадою.

«Канада разом зі своїми союзниками та партнерами продовжуватиме стояти пліч-о-пліч з народом України стільки, скільки буде потрібно», — наголошувалося у повідомленні на урядовому сайті.

Трюдо наголосив, що у тісній координації Канада буде посилювати економічний тиск на режим володимира путіна, поки він не поважатиме територіальну цілісність і суверенітет України, в тому числі в стратегічно важливих для росії секторах, таких як нафта і газ.

Допомога Канади

З січня 2022 року Канада виділила Україні понад 8,9 мільярда доларів на різнобічну підтримку, включаючи 4,95 мільярда доларів прямої фінансової підтримки та понад 1,8 мільярда доларів військової допомоги. Країна зокрема надавала танки Leopard 2, системи протиповітряної оборони, артилерію до бронетехніки та боєприпаси.

Як зазначили на сайті премʼєра Канади, країна надала Україні найбільшу серед держав-членів «Великої сімки» пряму фінансову підтримку з розрахунку на кількість населення.

З моменту незаконної окупації Криму росією у 2014 році Канада запровадила санкції проти понад 2600 фізичних та юридичних осіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *