ОСТАННІ НОВИНИ

Позбавленого на 10 років водійських прав чоловіка у Львові спіймали нетверезим за кермом

Наталя Дуляба

|

В центрі Львова правоохоронці зупинили водія у стані наркотичного сп’яніння, якого на 10 років позбавили права керування авто. Про це Львівському порталу повідомили у Патрульній поліції Львівщини.

Випадок стався днями на вул. Тадеуша Костюшки, що в самому центрі Львова. Тут інспектори помітили, як керманич автомобіля Peugeot 508 припаркувався на місці для людей з інвалідністю.

Під час перевірки документів встановлено, що 29-річного чоловіка у 2021 році суд позбавив права керування транспортними засобами на 10 років. Незважаючи на це, на нього поліцейські все одно неодноразово виносили постанови за їзду без водійських прав.

Спілкуючись з громадянином, патрульні виявили у нього ще й ознаки наркотичного сп’яніння. Втім від перевірки він відмовився.

На місце викликали слідчо-оперативну групу, оскільки затриманий свідомо не виконує рішення суду. Тепер йому загрожує відповідальність за ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Крім того, на порушника склали протоколи: за ч. 5 ст. 126 (повторне протягом року керування транспортним засобом будучи позбавленим прав) та ч. 1 ст. 130 (керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП. Також на нього винесли постанову за ч. 6 ст. 122 (зупинка транспортних засобів на місцях для людей з інвалідністю).

Штраф, який цього разу загрожує горе-водію, становить майже 60 тисяч гривень, також його чекає додаткове позбавлення прав до 8 років.

Автомобіль порушника забрав тверезий водій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *