ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підрядника судять за привласнення 1,3 млн грн на будівництві

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився директор фірми, якого обвинувачують у привласненні 1,3 млн грн на будівництві підпірної стінки на річці Дністер. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про проєкт з укріплення берегів Дністра, для чого планували збудувати підпірну стінку, аби унеможливити розлив річки.

За даними слідства, у 2021 році одне з комунальних підприємств Самбірського району уклало відповідний договір з приватним підприємством. Воно мало звести підпірну стінку, але будівельні роботи були виконані неналежним чином.

Крім того, директор фірми-підрядника вніс до акту прийому-передачі неправдиві відомості, значно завищивши вартість фактично використаних матеріалів та об’єми виконаних робіт.

«На підставі цього акту комунальне підприємство перерахувало кошти суб’єкту господарювання. Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на 1,3 млн грн», – кажуть прокурори.

Директору фірми оголосили підозру у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Задля відшкодування збитків на майно обвинуваченого також накладено арешт та заявлено цивільний позов.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *