ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін відклав запуск реєстру олігархів до кінця війни

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів відклав запуск Реєстру осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), до завершення війни. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну  №827-р від 19 вересня.

Відповідно до додатку до розпорядження, функціонування та наповнення Реєстру олігархів планується через три місяці з дня припинення/скасування воєнного стану. Раніше реєстр мали створити через три місяці з дня опублікування висновку Венеційської комісії до закону про олігархів.

Зазначимо, закон про олігархів президент підписав в листопаді 2021 року. Згідно законом, олігарх – особа, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті. Олігархами будуть називати осіб, які відповідають щонайменше трьом прописаним у законі критеріям:

  • бере участь у політичному житті;
  • має значний вплив на ЗМІ;
  • є кінцевим бенефіціарним власником суб’єкта господарювання, який займає монопольне становище на ринку та протягом року поспіль підтримує або посилює таке становище;
  • підтверджена вартість активів особи (та суб’єктів господарювання, бенефіціаром яких вона є) перевищує 2 мільярди 270 мільйонів гривень.

 У червні 2023 Венеційська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *