ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликав до ядерного роззброєння Росії

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія не повинна більше володіти ядерною зброєю. Про це він заявив, виступаючи на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

«Україна віддала свій третій за величиною ядерний арсенал. Тоді світ вирішив, що Росія має стати хранителем цієї сили. Але історія демонструє, що саме Росія найбільше заслуговувала на ядерне роззброєння ще в 1990-х роках. І Росія заслуговує на це зараз – терористи не мають права володіти ядерною зброєю. Не мають права!», – наголосив український президент.

Володимир Зеленський зауважив, що досі світ фокусувався на недопущенні Третьої світової війни, яку розглядали як ядерну війну. Комплексна політика утримання від використання зброї масового знищення, за його словами, є правильною стратегією, але не повинна бути єдиною.

Втім тепер Росія, за словами Зеленського, на противагу ядерній зброї використовує як масову збою знищення інші речі: їжу, нафту, газ й ядерну енергетику тощо. Тому президент України закликав світову спільноту до єдності, аби гарантувати справедливий мир та запобігти іншим війнам.

«Агресор сіє смерть і руїни навіть без ядерної зброї, але наслідки схожі… Як відбувається стримування ядерної зброї, так само має стримуватись агресор і всі його інструменти та методи війни. Потрібна наша єдність, щоб гарантувати, що агресія не спалахне знову», – резюмував Володимир Зеленський.

Детальніше про те, що говорив Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *