ОСТАННІ НОВИНИ

На аеродромі у Підмосков’ї підірвали два літаки та гелікоптер, – розвідка

Наталя Дуляба

|

18 вересня невідомі диверсанти підірвали два літаки та вертоліт на території аеродрому «Чкаловський», що у Підмосков’ї. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Відомо, що невідомі особи заклали вибухівку й підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва належать до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який росіяни активно залучали до збиття ударних дронів над Московською областю.

Повітряні судна зазнали суттєвих пошкоджень, через що їх не вдасться швидко відновити. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. А ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

«Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах – на аеродромі “Чкаловський”, який ретельно охороняється, базуються урядові літаки, так звані “літаки судного дня” та спеціальні літаки (літаки-розвідники). Група слідчого комітету РФ розслідує диверсію», – кажуть в українській розвідці.

Натисніть на зображення для збільшення

Зараз каральні органи Росії шукають диверсантів та обмежують поширення інформації про цю подію в місцевих ЗМІ.

Додамо, що Ан-148 – це пасажирській літак, Іл-20 – літак радіоелектронної розвідки та боротьби, обладнаний радіолокаційною станцією бічного огляду, інфрачервоним сканером та іншими датчиками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *