ОСТАННІ НОВИНИ

Танки Abrams незабаром будуть в Україні, – глава Пентагону

Ольга Денисяка

|

Україна отримає від США танки M1 Abrams незабаром, заявив міністр оборони Ллойд Остін. Про це Остін сказав на відкритті засідання контактної групи з питань оборони України, відомої як «формат Рамштайн», повідомляє Європейська правда.

«З часу нашої останньої зустрічі Сполучені Штати виділили додаткові пакети допомоги у сфері безпеки на загальну суму понад 2 мільярди доларів. Ці пакети включають терміново необхідні протиповітряну оборону, боєприпаси та обладнання для розмінування…І я радий повідомити, що танки M1 Abrams, щодо яких Сполучені Штати раніше зобов’язалися, незабаром надійдуть в Україну», – сказав Остін.

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про намір відправити танки Abrams в Україну в січні.

Вона пішла на цей крок після кількамісячних наполягань на тому, що ці танки занадто складні й важкі в обслуговуванні та ремонті, щоб спонукати Німеччину до постачання її танків Leopard.

Перша партія танків Abrams, які США надають Україні, була схвалена до відправки на початку серпня.

В одному з останніх пакетів допомоги від США містяться снаряди зі збідненим ураном для Abrams.

M1 Abrams – танки третього покоління, які виготовляють у США. Вони перебувають на озброєнні америки із 1980 року. Вартість одного танка стартує від 6.2 млн дол. США. У екіпажі перебуває 4 людини. Машина відрізняється потужним протиснарядним захистом.

Цей танк має балістичну систему керування вогнем. Лазерний далекомір та тепловізійний прилад вбудовані в основний приціл GPS-навідника. Старіші версії оснащені нарізною гарматою, а новіші гладкоствольною, а також кулеметом, установками гранат для маскування.

Машина здатна розігнатися до 72 км/год. Запас ходу — 410 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *