ОСТАННІ НОВИНИ

У США схвалили передачу першої партії танків Abrams в Україну

Ольга Денисяка

|

США схвалили першу партію танків Abrams, які відправлять на вихідних до України, а прибудуть вони на початку осені. Про це повідомляє Європейська правда.

За словами помічника міністра оборони США з питань закупівель Дуглас Буш, перші танки Abrams «уже готові» до відправлення в Україну.

«Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України, разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто це не просто танки, це повний пакет, який йде разом з ними. Це все ще в процесі», – пояснив він.

M1 Abrams – танки третього покоління, які виготовляють у США. Вони перебувають на озброєнні америки із 1980 року. Вартість одного танка стартує від 6.2 млн дол. США. У екіпажі перебуває 4 людини. Машина відрізняється потужним протиснарядним захистом.

Цей танк має балістичну систему керування вогнем. Лазерний далекомір та тепловізійний прилад вбудовані в основний приціл GPS-навідника. Старіші версії оснащені нарізною гарматою, а новіші гладкоствольною, а також кулеметом, установками гранат для маскування.

Машина здатна розігнатися до 72 км/год. Запас ходу — 410 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *