ОСТАННІ НОВИНИ

Патрульні зупинили двох водіїв у передстані алкогольної коми

Андрій Котенський

|

У Винниках затримали двох водіїв, що перебували за кермом у критичному стані алкогольного сп’яніння – більше 3 проміле алкоголю у крові. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

За даними відомства, 18 вересня, у місті Винники патрульні зупинили керманича автомобіля Daewoo Lanos за порушення ПДР. Щойно чоловікзаговорив з поліцейськими, стало зрозуміло, що він у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Під час перевірки на пристрої Drager результат шокував – три стрілки вгору, що може свідчити про результат навіть у 5 проміле. 35-річний керманич отримав постанову за порушення ПДР та протокол за керування в стані сп’яніння.

А ось другий керманич вчинив у стані сп’яніння ДТП. 37-річний чоловік керуючи автомобілем Fiat Ducato їдучи на перехресті вулиць Ряшівської та Городоцької не стежив за дорожньою обстановкою та не дотримавшись дистанції в’їхав в автомобіль Audi 80.

Результат перевірки на пристрої Drager – 3,68 проміле.

На чоловіка оформили два протоколи: за вчинену ДТП та керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як відомо, штраф за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Цікаво, що концентрація алкоголю у 2,1 проміле досягається, якщо випити приблизно пляшку горілки (0,5 – 0,7 літра, залежно від маси тіла та інших факторів). Судячи із результатів  алкогольних тестів водії прийняли щонайменше по півтори пляшки горілки на душу.

Алкогольна кома наступає від 4 проміле у крові, для цього потрібно випити більше 1 літру міцного алкоголю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *