ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин через Instagram закликав бити ракетами по СБУ

Наталя Дуляба

|

Спецслужби викрили горе-блогера, який знімав будівлю СБУ у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

Йдеться про 30-річного мешканця Львова, який публічно закликав знищити адмінбудівлю управління Служби безпеки у Львівській області. Він говорив про необхідність вдарити по будинку російськими ракетами.

Щоб поширити такі заклики, чоловік, який позиціонує себе як блогер, здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в Instagram поблизу будівлі української спецслужби.

«Під час стріму він разом зі своїм спільником із-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю. Деструктивний контент поширив на власну аудиторію у понад 1700 користувачів», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, спільником зловмисника був також мешканець Львова, який зараз перебуває в одній з країн ЄС, звідки періодично «приєднується» до онлайн-трансляцій свого поплічника в Україні.

В Офісі генпрокурора України додають, що так званий блогер зі Львова втік за кордон, його вже оголосили у розшук. Йому інкримінують колабораційну діяльність (ст.111-1 Кримінального кодексу України).

При обшуках у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами провокативного відеозапису. Наразі фігурантам готуються оголосити підозру.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *