ОСТАННІ НОВИНИ

Суд ООН щодо геноциду: РФ не визнає заяв Путіна і називає Зеленського нацистом

Андрій Котенський

|

У Міжнародному суді ООН у Гаазі агент Росії – посол Геннадій Кузьмін відмовився визнавати заяви російських посадовців та президента Володимира Путіна від лютого 2022 року про те, що повномасштабне вторгнення РФ до України почалося для боротьби з нібито «геноцидом» на Донбасі, повідомляє Європейська правда.

18 вересня у Гаазі розпочалося слухання у справі «Україна проти Росії», в рамках якої Україна доводить, що Росія зловжила положеннями Конвенції про заборону геноциду для того, щоби розпочати необґрунтоване військове вторгнення. Для цього українська сторона навела низку заяв російських посадовців, а саме президента Путіна, секретаря Радбезу Медведєва, очільника МЗС Лаврова, послів Росії при ООН та ЄС.

Російський агент Кузьмин заперечив попередні РФ та запевнив, що Росія розпочала війну «за статтею 51 Статуту ООН щодо самозахисту, і це не має відношення до конвенції щодо геноциду».

«Україна каже про те, що Росія використовувала слово «геноцид» для опису дій української влади. Але заяви не можуть бути порушенням», – вважає представник держави-окупанта.

При цьому російський дипломат продовжив наполягати на фальсифікованих даних нібито про боротьбу України проти «народів Донбасу» та присвятив значну частину свого виступу доведенню того, що в Україні є глибоко вкорінений «нацизм».

«Нацисти в Україні походять від ОУН, пособника нацистів», – заявив представник РФ у Гаазі, додавши, що, на думку РФ, є «три батьки українського нацизму» – це Степан Бандера, Роман Шухевич та Андрій Мельник.

Цікаво, що ще одним українським політиком, якого російський дипломат публічно звинуватив у підтримці нацизму, став чинний президент України Володимир Зеленський. «Зеленський назвав бригаду ЗСУ «Едельвейс» на честь нацистського «Едельвейсу», – вигадував він.

Таким чином терористична Росія вимагає від суду відхилити українську скаргу як неприйнятну.

Україна ж представить свою юридичну позицію у Суді завтра, 19 вересня.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *