ОСТАННІ НОВИНИ

В уряді Німеччини вітають скасування ембарго на зерно з України: все інше грає на руку Путіну

Маркіян Рой

|

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір вважає, що скасування заборони ЄС на імпорт українського зерна є правильним кроком. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Tagesschau.

«Україна продовжує потребувати нашої допомоги – і так довго, як це необхідно. Це також означає, що ми підходимо до викликів солідарно і не граємо на кризах один проти одного», – заявив політик «Зелених».

Не повинно бути жодних національних поодиноких зусиль, а має бути об’єднаний підхід Єврокомісії та всіх 27 країн-членів, заявив він.

«Все інше просто грає на руку Путіну – і ставить під сумнів основні принципи нашого внутрішнього ринку», – сказав міністр.

Оздемір вимагає, щоб довгостроковий розвиток альтернативних експортних маршрутів в ЄС став пріоритетом. За його словами, Україна залежить від надходжень від торгівлі зерном, а її продукція в першу чергу потрібна на глобальному півдні.

«Ми неодмінно використаємо наступну раду міністрів сільського господарства в Брюсселі в понеділок для подальших обговорень», – сказав німецький міністр.

Нагадаємо, у п’ятницю Єврокомісія оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня, але Київ погодився вжити заходів з обмеження імпорту зі свого боку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *