ОСТАННІ НОВИНИ

Російський корабель «Мінськ» зруйновано, а на відновлення субмарини потрібні роки, – британська розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що внаслідок атаки України підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які перебували в Севастополі на ремонті в сухих доках, отримали критичні ушкодження. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії за 15 вересня.

Так, рано-вранці 13 вересня кілька ракет вразили суднобудівний завод «Севморзавод» на території Севастопольської військово-морської бази Чорноморського флоту РФ. Там у цей момент проходили технічне обслуговування десантний корабель «Мінськ» та підводний човен «Ростов-на-Дону» (проєкт Kilo 636.3). Внаслідок удару українських військових ці судна зазнали пошкоджень.

«Попри те, що Міністерство оборони Росії применшує рівень пошкоджень кораблів, дані з відкритих джерел вказують на те, що «Мінськ» майже напевно був функціонально зруйнований, а підводний човен «Ростов», ймовірно, отримав катастрофічні пошкодження, йдеться у зведенні. Будь-які спроби повернути підводний човен до ладу, ймовірно, займуть багато років і коштуватимуть сотні мільйонів доларів», – вважають у британській розвідці.

Пошкоджений десантний корабель РФ

Так виглядає російський підводний човен «Ростов-на-Дону»

Аналітики додають, що вивезення уламків із сухих доків буде складним завданням для росіян, що може вивести до їхнього виведення з ладу. Тож Чорноморський флот цілком імовірно матиме проблеми з підтримкою техобслуговування своїх суден.

«Втрата “Ростова” позбавляє Чорноморський флот одного з чотирьох підводних човнів із крилатими ракетами, які відігравали важливу роль у завданні ударів по Україні та проєктуванні російської могутності на Чорне море та Східне Середземномор’я», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, вранці 14 вересня українські військові також вдарили по двох патрульних кораблях Чорноморського флоту РФ типу Васілій Биков, які перебували у південно-західній частині Чорного моря. Судна зазнали пошкоджень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *