ОСТАННІ НОВИНИ

Проросійському блогеру Подоляці оголосили підозру у держзраді

Наталя Дуляба

|

Прокремлівсьому блогеру-мільйоннику й пропагандисту Юрію Подоляці оголосили ще одну підозру. Цього разу – у державній зраді. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Правоохоронці встановили причетність Юрія Подоляки до коригування ракетних ударів РФ по Миколаєву. За версією слідства, для наведення ворожої зброї на місто він отримував розвіддані від свого інформатора – ексочільника Миколаївської окружної прокуратури, який вже відбуває довічне ув’язнення за держзраду.

Одержані від посадовця відомості Подоляка переправляв у Telegram своїм «кураторам» з російських спецслужб. Найбільше окупантів цікавили локації Сил оборони та наслідки ворожих «прильотів» на території міста.

Також прокурор-зрадник «зливав» рашистам дані про російських військовополонених та інформацію про добові паролі на українських блокпостах.

Тепер Подоляці заочно оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зараз зрадник, який є уродженцем Сум, переховується на території Росії. Туди він виїхав у 2014 році.

Нагадаємо, навесні Юрію Подоляці вже оголосили підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України через його активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб, поширенні російської пропаганди й виправдовуванні збройної агресії РФ проти України.

Зрадник неодноразово закликав до захоплення України та підтримки російських окупантів, а також масово поширює фейки про події на фронті через власний сайт і соцмережі.

Додамо, що за антиукраїнську діяльність Подоляка перебуває під санкція РНБО з початку 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *