ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині АМКУ викрив змову під час закупівлі послуг для харчування хворих

Маркіян Рой

|

Антимонопольний комітет виявив змову між двома компаніями, які брали участь у торгах щодо забезпечення харчування стаціонарних хворих у лікарнях на Львівщині. Про це повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету.

«Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішенням від 14 вересня 2023 року визнала наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «МІКОН ГРУП» (до 25.04.2023 – товариство з обмеженою відповідальністю «КЕЙТЕРІНГ-ГРУП») та товариством з обмеженою відповідальністю «УКР-ГАЛИЧ» під час їхньої підготовки та участі у процедурах двох закупівель, що стосувалися послуг по забезпеченню харчування стаціонарних хворих у медичних закладах на Львівщині», – йдеться у повідомленні.

Закупівлі оголошувались державною установою «Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук України» (м. Львів) та КНП «Бібрська міська лікарня» Бібрської міської ради (Львівська обл.) Очікувана вартість закупівель – 1 771 750 грн.

Під час розслідування вдалось зʼясувати, що компанії узгоджували свою поведінку для усунення конкуренції.

«Про це свідчили низка зібраних доказів, зокрема використання спільних ІР-адрес, надання товариствами один одному безповоротної фінансової допомоги у період проведення закупівель, документи відповідачів з однаковими помилками тощо», – повідомили в Антимонопольному комітеті.

«МІКОН ГРУП» та «УКР-ГАЛИЧ» визнали винними у порушеннях законодавства про захист економічної конкуренції і оштрафували на максимально допустиму суму 68 000 гривень (136 000 грн кожну).

Нагадаємо, на закупівлі щодо реставрації Собору Святого Юра у Львові встановили змову.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *