ОСТАННІ НОВИНИ

Фінляндія закриє кордон для авто на російських номерах з 16 вересня

Маркіян Рой

|

Фінляндія ухвалила рішення припинити допуск в країну автомобілів з російською реєстрацією після роз’яснень Єврокомісії, заборона набуде чинності з початку доби 16 вересня. Як повідомляє Yle, про це оголосила міністерка закордоних справ Еліна Валтонен, пише Європейська правда.

Валтонен оголосила, що Фінляндія припинить впускати автомобілі з російськокю реєстрацією з кінця цієї доби.

Міністерка зазначила, що кроки з цього приводу скоординували з сусідами, а також обговорили у національних відомствах застосування рішення і його можливі наслідки.

Валтонен додала, що Фінляндія вважає важливим, щоби країни-члени ЄС застосовували однаковий підхід у застосуванні санкцій та боротьбі з обходом санкцій.

У майбутньому в’їхати на російських номерах до Фінляндії зможуть лише громадяни ЄС та їхні члени родини, особи з дипломатичним статусом, можливі також окремі винятки з гуманітарних міркувань.

За оцінкою прикордонників, нові правила суттєво скоротять транскордонний рух між Фінляндією і Росією.

Авто на російських номерах, які вже перебувають у Фінляндії, мають виїхати з країни протягом наступних пів року – до 16 березня 2024 року.

Після рішення Фінляндії для російських авто закривається увесь східний кордон ЄС – Литва, Латвія та Естонія ухвалили таке рішення раніше цього тижня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *